top of page
  • barbarafoldi

Utazz könnyen - tárolj okosan

Updated: Jan 19, 2019A családom elég sokat utazik, mondhatni utazás függők vagyunk. Először is abból kifolyólag, hogy kétnyelvűek vagyunk  - azaz Apukám a napfényes Olaszországból való - így eleve nemzetközi család vagyunk. Anyukám az évek alatt megtanult nagyon helytakarékosan pakolni - aztán jöttem ÉN.

Az egyik kedvenc története, hogy arra legbüszkébb, amikor 3 hétre Thaifölre mentek és egy kézipoggyász méretű hátizsákba pakolt be mindent ami kell (igaz, akkor ott 35°C volt és nem sok féle ruha kellett - na de akkor is!)

Tehát, Én májusban megérkeztem és az egész pakolás kezdődött előről. Az első utunk, akkor volt mikor 3 hónapos voltam és Olaszországba utaztunk. Igaz, kicsi vagyok de nagyon sok helyes cuccom van - amit mindenképp be kell pakolni (hátha valami történik!). Mindenre fel kell készülni - hidegre, melegre, viharra... Amit, fontos tudni, hogy van pár egyszerű és könnyen alkalmazható tipp, hogy könnyedén és fenntarhatóan utazz.

Íme, néhány ötlet, hogyan tedd az utazásod fenntarthatóbbá

  • csomagolj okosan és csak azokat a ruhákat vidd, amiket valóban hordani fogsz.

  • figyelj arra is, hogy ahova mész tudsz-e mosni / szárítani könnyedén (ebben még nekem s van hova fejlődnöm, mert mindig akad 1 -2 ruhadarab amit nem veszek fel)

  • vigyél az útra szendvicset, amit Te készítesz otthon. Így eltudod kerülni a felesleges csomagolást és ha ügyes vagy a hűtőd is kiűríted az utazás előtt így étel hulladék se keletkezik amíg távol vagy.szerezz be egy kulacsot / hordozhatós poharat - így meg tudod tölteni vízzel az útra.

  • ha megteheted, válassz környezetbarát utazást (vonat, busz, közösségi autózás, stb.) vagy bicikli ha nem mész nagyon messzire :D

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page