top of page
  • barbarafoldi

Utazás és pelenkázás tudatosan
A pandémia előtt az utazás munkánkból és a családom másik felének a földrajzi helyzetéből adandóan elég gyakran volt. Mondhatom úgyis, hogy ebbe szoktam bele, azaz szoktatott bele a kisfiam mikor három hónapos se volt mikor először útra keltem vele.

Egészen rövid idő alatt a replülős utazások nagymesterének éreztem magam, hiszen Európán belül - és néha kicsit távolabb merészkedve - egészen ügyesen oldottam meg minden pelenkás helyzetet. Természetesen volt bevált öko pelusunk (Bambo Nature), így a mosipelust hátrahagyva utazásokra feltankoltam a jól ismert és bevált márka termékből és nem volt gondom erre a helyszínen.


Azóta a nagyobbik fiam már elég régóta pelenka mentes, de jött egy újabb családtag, aki még alig múlt egy éves. Valamint elegendő volt egy pandémia, hogy átálljak a majdnem teljes mosható pelenka bizniszre (90%) és utazni se volt igazán alkalmunk - így most újra beletanulva vágok neki az előttünk álló utazásnak.


Hosszú idő után útra kelünk és most - (ahogy egy korábbi bejegyzésben is írtam) - felváltva viszek mosható és eldobható ökopelust is! Ilyen még nem volt, mert eddig nem akartam munka/nyaralás alatt még a mosható pelenkával is foglalkozni, de bevallom két gyerek mellet ez már nem oszt, nem szoroz így megpróbálom.

Azonban szeretném kihangsúlyozni, hogy ha valaki valóban pihenni vagy kikapcsolódni szeretne ne legyen lelkiismeretfurdalása elhagyni a mosipelust. Nekem sokszor lehetőségem se volt (ha hotelban laktam a képzések alatt vagy valaki más lakásába).


Szerencsém van, mert Olaszországban ahova tartunk mind a két kedvenc márkámnak van viszont eladója így nem kell ezt is cipelnem, hanem elég ott megrendelnem!

Ebben az évben először autóval fogunk neki vágni a több, mint 1600 km-nek. Az autós útra csak eldobhatós öko pelenkát viszek - hiszen (főleg melegben) sokkal higénikusabb és egyszerűbb a használata. Amikor emgérkezünk a helyszínre, pedig már ott fog várni a szállítmány, amit ugyanúgy tudok használni, mint itthon. Felváltva a mosható kedvenc Bambino Mio pelust és az ökolpelusokat.


Utazzatok bátran gyerekekkel (is), mert különleges élmény látni, ahogy felfedezik maguk körül a világot!22 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page