top of page
  • barbarafoldi

Tudatos és felelős vásárlás

Az idei év egyik szuper kezdeményezése a majdnem 364000 fős #vegyélhazait csoport. Hazai kisvállalkozót támogatni, annyi mint amikor kimész a piacra és az idős nénitől/bácsitól vásárolsz olyan termékeket, amiket Ő a kiskertjében nevelgetett szeretettel és nem azoktól vásárolsz akik a nagybani piacról szerzik be a termékeiket. Kisvállalkozót támogatni olyan, hogy segíthetsz akár a közvetlen környzetedben élőknke és hűséges vásárlóként Te teremtesz megélhetést másoknak.


Itthon a vállalkozónak (mint szónak - és ezáltal a személynek is) - sokáig nem volt túl pozitív csengése, ám mostanra (remélem) ez sokat változott. Hiszen magában a szóban is benne van. Vállalkozni annyi, mint a VÁLLadra venni, VÁLLALni a felelősséget a saját életedért, fenntarthatóságodért, döntéseidért. Bátorság kell hozzá és kitartás, valamint türelem (legalább is részemről).


Ki is a vállalkozó? Nem kell öltönyös, vagy kis kosztümős, "meeting"-ekre siető, folyton dolgozó emberekre gondolnotok. Vállalkozó pl. egy épp a kisgyereke mellett saját ötletet megvalósító édesanya, vagy egy egyetmista, aki a tanulás mellett már kamatoztatja is a tudását, egy friss diplomás aki szeretné megvalósítani az álmait. Egy nagypapa vagy nagymama aki a sok év köttöttségek után megvalósíthatja magát. Lehet épp a szomszédod is!


Nekik Mindent jelent a Te támogatásod! Ezért is hoztam nektek most 5+1 haza kis vállalkozót, akiket még itt nem mutattam be.

Ha megtehetitek, akkor támogassátok őket, válasszatok a termékeik közül, amiket nagy gonddal és szeretettel állítanak elő vagy válogatnak össze, hogy a legjobbat nyújthassák Nektek.


  1. KIDOZIA

Velük, hamarosan interjú is meg fog jelenni itt a blogon. Ez a kisvállalozás varázslatos hangulatú és kiváló minőségű babaszoba bútorokat (asztal, székek) gyárt Nógrád megyében. Bármelyik skandínáv stílusú otthonba remekül mutat és külön tetszik, hogy egy kis börzsönyi inspiráció is fel lelhető benne.

Ha épp nincs szükségetek bútorra, akkor is érdemes körbe nézni náluk mert küönleges építőkockákat is készítenek, amik lego/duplo hatásúak, csak nagyobbak és 100%-ban fából készülnek és tökéletesen illeszkednek!


2. Mini Szivárvány Műhely


Kamilla munkái megállják a helyüket akármelyik felső kategóriás babakiegészítő boltban. Minden egy es darab egyedi és különleges. Nem találsz két egyformát. Kamilla eredtileg óvodapedagógus, aki otthon van kislányával. A termékek készítése kikapcsolja és feltölti és ezzel másoknak is örömet okoz. Ha szeretnél magadnak vagy egy gyermekednek egy egyedi dekor elemet a szobába, akkor keresd bátran a Mini Szivárvány Műhelyt.
3. Mesekártyák


A Mesekártyák megálmodója, Nonó aki a Bukkancs oldalt is viszi olyan terméket hívott életre mely nem csak a meseolvasást, hanem a választást is élménnyé teszi. Azért (is) szeretném ajánlani a Mesekártyát, mert a gyereket kreativitásra, gondolkodásra ösztönzi, segít nekik tudatosan végig gondolni mit is szeretnének és változatossá teszi az olvasást, mesélést mindenki számára. Így lehet tudatosan könyvmolyokat nevelni!

4. PAKKLI


Emögött az ötlet mögött is egy édesanya áll. Mindig is mondtam, hogy az anyaság hatalmas - szinte kimondhatatlan és leírhatatlan - kreatív energiákat szabadít fel bennünk. Bogi eredetileg régész és múzezumpedagógus de lassan 4 éve otthon van 2 kisfiával. Olyan kártyát alkotott, ami a szabadban töltött időt nemcsak tartalommal tölti meg, hanem bentre is megannyi újabb kreatívan eltöltött alkotó időt ad. Nagyon tetszik, hogy könnyen magammal vihetem bármelyik sétára, kirándulásra, hiszen nem foglal sok helyet. Igényesen van elkészítve és a felhasználás során is teret ad a kreativitásra. Segít kapcsolódni nemcsak egymáshoz hanem a természethet is.5. PJULCSY


Palásthy Julianna olyan babákat készít, amik olyanok mintha mindjárt megszólalnának. Egyből megakarod ölelni őket. Kedvességet árasztanak és mosolyt csalnak az arcodra. Tökéletesen vannak elkészítve, csupa szeretettel. Minden egyes öltésben benne van az alkotó szíve-lelke. Ovikezdésre rendeltem egy David babát a kisfiamnak és mindannyiunk kedvence lett. Ha szeretnél egy olyan tárgyat a gyermekednek, ami nemcsak jól néz ki, hanem tudod lelke is van akkor mindenképp innen rendelj.

Tudom, nagyon sokan vannak még, akik csodákat alkotnak. Úgy igyekeztem úgy kiválogatni ezt az öt hazai alkotót, hogy talán még nem annyira ismeritek őket.

Keressétek azokat az alkotókat, vállalkozókat, akik minőséget hoznak Nektek, akiktől nemcsak terméket kaptok, hanem törődést is, akiknek azonosulni tudsz a termékével, szemléletével és szívesen támogatod őt a vásárlásoddal. Tudatosítani kell magunkban, hogy a pénzünk szavazt és nem mindegy hova kerül!
176 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page