top of page
  • barbarafoldi

Természetes baba ápolás

Updated: Jan 19, 2019A kis öko nagykövet az első gyermekem - gondolhatjátok mennyire izgultam mindenen az elején ( Rendben, itt hazudok! Még mindig mindenen izgulok most is!) Mielőtt megszületett ünneplyéesen megfogadtam, hogy csakis házi készítésű és természetes krémeket, termékket fogok használni. Miután megszületett, úgy mint sok minden más is - ez az elhatározásom is hamar elúszott.


Amint a karjaimban tartottam sok fogadalmam a semmivé lett, és ezekre újra el kellett határoznom magam később. Természetesen voltak / vannak napok amikor még ahhoz is fáradt vagyok, hogy elkezdjek utaéna nézni valaminek, amit nem tudom hogyna kell elékészíteni. Persze ezt nekem a nagy elhatározáskor senki nem említette.

Így a legelején azokat a gyógyszertári termékeket használtam, amiket a gyerekorvos felírt - bízva abban, hogy a gyógyszertár a saját üres tégelyeit majd visszeveszi. Sajnos ez nem így lett. Így elkezdtem utánanézni és recepeteket kipróbálni miket használjak.  Mindez időbe telt, és még a mai napig  - int sok minden másban - kicsit hibridek vagyunk. Használom amit én készítek, de ha egy út során pont el fogy / nincs / otthon hagytam csak megyek és veszek egyet ami a lehető legkevesebb hulladákkal jár.

Fürdéshez vizet használunk, vagy rózsavizet - ha nagyon piszkos (homok, sár, tenger sója, stb) akkor oliva olajas szappant.


Kikísérleteztem egy szuper popsi krémet (itt megtalálod a receptet lejebb).

Kisfiamat igencsak szeretik a szúnyogok, így használok illóolajat és a kulancsok ellen egy kedves aromaterapeuta ismerősöm készített egy keveréket.

Arra figyelek oda, amire csak tudok és ott hozok változást ami mindenkinek megfelel. Van egy cumink, ami természetes alapanyagból, kaucsukból készült. Sokkal szívesebben adom ezt a kisfiam szájába, mint bármilyen más műanyagot (eleget eszik anélkül is hogy Én adnám oda). Ez egy dán márka (HEVEA) amire Olaszországban találtam rá. Azóta otthon is a flow baby store webshopjába is lehet kapni.


Szerencsére nincsen szükségünk semmilyen gyógyszerre, extra krémre. Így róbálok mindent a minimumon tartani. (Persze így is a kisfiamnak van a legtöbb kis üvegcséje, kréme az utazás során). Amit mindennap használunk termékeket, azokat próbálom először kiváltani valami környezetbarátabb, házi készítésűre.

és íme  remek popsi krém (télen szuper kézkrém is száraz kezűeknek)

  • 1/4 csésze tiszta shea vaj

  • 1 kanál tiszta kókusz olaj

  • 2 kanál fehér agyag por

  • 3 csepp levendula olaj

  • 3 csepp tiszta kamilla kivonat

Melegítsd fel a hozzávalókat egy kis edénybe várd meg míg khűl, keverd össze és töltsd egy kis üvegbe. Éjszakára hagyd pihenni és reggel már használhatod is!

31 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page