top of page
  • barbarafoldi

SHEDO - Interjú Dórival, aki a krémek királynője


Egy ajánlás útján kaptam kézbe az első SHEDO krémeket és pont jókor érkezett. A két kisfiam mellett már nem volt időm itthon, házilag popsi krémet készíteni és a hidegebb idő beköszöntével egyre szárazabb lett a bőrünk. Örülök, hogy a terméken leresztül ismerhettem meg Dórit. Amikor beleszagoltam a krémbe egyszerre volt frissítő, bársonyos és megnyugtató az illata. Áradt belőle a törődés. Dóri az életben is pont ilyen. Törődik. A családjával, a márkával amit alkotott és szakértelemmel alkot meg minden terméket!

Nagyon örülök, hogy bemutathatom Nektek a SHEDO márka megálmodóját, aki maga is édesanya.


1.Mutatkozz be kérlek, mesélj kicsit magadról! Mit érdemes tudni rólad?


dr. Halász Dóra vagyok, feleség, anya, gyógyszerész és a SHEDO natúrkozmetikumok fejlesztője és gyártója.

Egy Szabolcs megyei kis faluban, Kisszekeresen nőttem fel, gimnazista éveimet már Debrecenben töltöttem, majd Budapestre kerültem a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karára. Édesanyám terelgetett a gyógyszerészi hivatás irányába, ő gyógyszertári szakasszisztensként dolgozott gyógyszertárban, ezért gyermekkoromban betekintést nyerhettem a gyógyszerészet egyik szegmensébe, a gyógyszertári munkába. Édesapám vérbeli szabolcsi gazda volt, gabona –és gyümölcstermesztéssel foglakozott, biztos alapot teremtett családunknak, hogy édesanyámmal együtt támogatni tudják nővérem és az én taníttatásomat és ezért nagyon hálás vagyok nekik.

Egyetemi tanulmányaim után a gyógyszertári gyógyszerészetet választottam, már 13 éve dolgozok patikában. A SHEDO márkát 2020-ban alapítottam férjemmel közösen és együtt dolgozunk a vállalkozás sikerén.

Férjemmel 2005-ben Budapesten ismerkedtem meg, akivel 8 éve vagyunk házasok és van egy 4 és fél éves óvodás kisfiúnk.


FB: Hihetetlen mennyire különféle hatások érnek minket és milyen érdekes mi mellett kötünk ki. A Te történetedből is látszik milyen fontos mit látunk otthon. A SHEDO ötlete hogyan született?


SHEDO: A gyógynövények, a természetes alapanyagok, illóolajok és a natúrkozmetikumok iránt már régóta érdeklődtem. A várandósságom alatti készülődés során pedig hamar felmerült bennem az igény igazán tiszta babaápolási termék iránt, amivel nap, mint nap tudom ápolni gyermekem. A korábban megszerzett tudásomra (az egyetemi tanulmányok kiegészítéseként részt vettem natúr alapanyagokkal foglalkozó kurzuson és belekezdtem aromaterápiás tanulmányokba) és tapasztalataimra alapozva végül én magam alkottam meg ezeket. Minősített, organikus alapanyagokból, 100%-ban természetes vegán formulákat, megbízható, optimális összetételeket sikerült létrehoznom gyerekek és érzékeny bőrű felnőttek igényeire szabva.FB: Engem az illat fogott meg elsőre. Akkor, mint aromaterapeuta és lelkes gyógynövény rajongó nem csoda, hogy ez a termék egyik erőssége. Említetted, hogy van egy kisfiad is. A családi nagy sürgés-forgás közepette, hogyan isnpirálódsz, alkotsz?


SHEDO: Leginkább a vásárlói vélemények és igények hatására születnek meg bennem új ötletek. Ezeket akkor tudom továbbgondolni, ha van lehetőségem egyedül olvasni, elmélkedni, gondolkodni. Kell hozzá egy olyan hely és időtartam, amikor csak magammal és a gondolataimmal foglalatoskodok. Ezt elérni nagy kihívás számomra. Családom, munkám, álmaim megvalósítása mellett nagy feladat ilyen elcsendesült pillanatokat teremteni, de nem lehetetlen és szükségem is van rá.


FB: Ezt teljesen átérzem én is. Annyi mindenre kell figyelni. Mindezek mellett jut időd a fenntarthatóságra?


SHEDO: Figyelünk az egész családommal arra, hogy csak azt vegyük meg, amire igazán szükségünk van. Nem pazaroljuk az ételt, vizet, áramot! Amiből lehet, hazai terméket vásárolunk. Nagyon törekszünk arra, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk és azt szelektíven gyűjtjük. Van még rengeteg dolog, amiben többet tehetünk és dolgozunk ezen folyamatosan. Sokat tanulok tőled ebben a témában.


FB: Köszönöm Dóri, Ez igazán kedves. Igyekszem én is kevesebbel beérni és figyelni arra, hogy azt értékeljük amink van. A SHEDO márkánal mi az üzenete?


SHEDO: Napjainkban egyre több szülő tudatosan figyel arra, hogy milyen ételt ad, milyen könyveket és mesét olvas, milyen mozgásformákra tanítja gyermekét. Azt gondolom, hogy legalább ilyen fontos az is, hogy születéstől kezdve milyen kozmetikumokkal ápoljuk gyermekünket. Bőrünk a legnagyobb szervünk és az első védvonal, ezért igen nagy jelentősége van annak, hogy mivel érintkezik nap mint nap. Fontos, hogy figyelmet fordítsunk a megfelelő bőrápolásra és időben kezdjük el megtanítani gyermekünknek ennek rutinját saját egészsége érdekében. Célom, hogy minél több ember figyelmét felhívjam a természetes, biokozmetikumokkal történő bőrápolás fontosságára.

A biokozmetikumok élő anyagokból állnak, támogatják a bőr védelmi funkcióit, segítik a természetes megújulását, rugalmasságának fenntartását, nem tömítik el a pórusokat és az összetevők vegyszermentes gazdálkodásból származnak. Véleményem szerint ennek különösen nagy jelentősége van a babáknak és gyerekeknek szánt kozmetikumok esetén. Fontos, hogy a vékony, érzékeny bababőr tiszta, megbízható forrásból származó anyagokkal érintkezzen.


FB: Ez egy nagyon fontos misszió és bennem is akkor tudatosult igazán a bőrvédelmének a fontossága, mikor a kisfiamat a karjaimba tartottam. Ez egy igazán fontos üzenet, amit sok szülőnek kell meghallania.

Mik a terveid a jövőre nézve?


SHEDO: Folyamatosan dolgozok új receptúrák kidolgozásán. Szeretném bővíteni a termékpalettát arcápolási termékekkel speciális bőrproblémákat megoldó készítményekkel. Dolgozunk azon, hogy hazánkban széles körben ismert legyen a márka, hogy minél több online és offline helyszínen is elérhetők legyenek a kozmetikumaink.


FB: Szerintem szépen haladtok az úton. Annyit még árulj el - ha tudsz - mikor vagy/leszel elégedett, mint SHEDO márka tulajdonos?


SHEDO: Ha elérek egy-egy kitűzött célt, akkor egy rövid időre természetesen elégedett vagyok, aztán megfogalmazódik hamar egy új cél és ez így megy tovább. Nem tudom, hogy lesz e olyan, hogy már nem tudok újabb célt kitűzni, de bízom benne hogy igen.


Kívánom, hogy egyre több célod megvalósuljon és haladj az utadon. Én nagyon hálás vagyok neked, hogy megalkottad ezt a csoda márkát. A személyes kedvnecem nekem a citrusos füredető - amit az egész család használ. A másik pedig a MIRARIA, ami egyből megoldást nyújt az extra száraz bőrre. Nézzetek körül a webshopban és bátran próbáljátok ki a termékeket.

51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page