top of page
  • barbarafoldi

ReStartEzt a hónapot tervezéssel és újratervezéssel töltöttem, azaz töltöm még mindig mert a hónapnak vége nincs és a terveznék se értem a végére. Ez az év, már most rengeteg meglepetést tartogatott számomra. Van, ami kívülről jött / jön és igyekszem elmerülni benne és a legtöbbet és a legjobbat kihozni magam számára. valamint vannak azok a változások, amiket inkább készítetésnek hívok. Régi szokásokat, amiket újra szeretnék elkezdeni, rutinok amik elmaradtak de szerettem őket vagy épp olyan kikapcsolódási forma amit megtanulni szeretnék vagy fejleszteni magam.


A tél, úgy általában mindig kicsit lelassít engem. Még pár évvel ezelőtt elggé zavart, most már inkább megtanultam hallgatni és figyelni - hogy vajon mi a miértje. Megtanultam figyelni, hogy mire vágyom (testem, lelkem, elmém) és igyekszem olyan dolgokat tenni amik feltöltenek és energiát adnak az évre és nem olyanokba amik elvesznek tőlem / belőlem.


Van olyan rutin, amit már decemberben elkezdtem ráhangolódásképp. Ilyen például a jóga, amit január eleje óta (ha keveset is) de mindennap csinálok. Sokat segít ebbe egy 30 napos jóga kihívás, amit az örök kedvenc Adriene Mishler tart. Az első pár (fájdalmas) nap után testemnek, lelkemnek egyaránt jól esik. Valamint (VÉGRE!!!) elkezdtem újra sütni. Kenyeret, és annak minden változatát. A kovászom már növöget de addig is mindent próbálgatok. Hihetelenül feltölt, hogy vaóban azt csinálhatom, amit szeretek és amit elkezdek be is fejezem.


Hoztam nektek egy kalács receptet, amit (én nem hittem el!) nem lehet elrontani, hátha Ti is kedvet kaptok hozzá!
Hozzávalók


1/2 csomag friss élesztő 40 dkg liszt (kelttésztához való) 2 ek. olaj (én szőlőmagolajat használtam, de szerintem mással is működik) 2,5 dl tej

1 tojás só, cukor


Elkészítés


Futtasd fel az élesztőt a szobahőmérsékletű tejben (meleg helyen). Közben szitáld át a lisztet és ha felfutott az eóélesztő add hozzá a liszthez, plusz mehet a só, cukor és olaj is egyszerre. Jól dagaszd át és hagyd meleg helyen pihenni (és a kétszeresére dagadni) 30-40- percig. Ha van időd isméted meg ezt a folyamatot még egyszer! Utána formázd meg a kalácsot kedved szerint, hagyd pihenni és kelni még 15 percig aztán 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsül. Mielőtt beteszed ne felejtsd el megkenni a kalácsot tojással!

15 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page