top of page
  • barbarafoldi

Mit adjunk a gyerekünk szülinapjára - ha tudatosak akarunk lenni?
Március elején volt a kisebbik fiam 1. születésnapja. Igen, tudom a második gyerekkel ez sokkal másabb. Ezt alá írom. Nincs túlfeszített készülődés, nincs idegeskedés. Bevallom idén ajándék se volt. Azaz "ÚJ" ajándék, amit csak erre az alkalomra szereztem volna be.

Elmondom miért.


Elsősorban azért döntöttünk így a férjemmel, mert alapjáraton már vannak játékok a háztartásban - nem úgy, mint amikor az első kisfiam született és tulajonképpen játékokat csak akkor kapott - mert előtte minden más érdekesebb volt.

Másodsorban azért született meg bennem ez a döntés, mert jelenleg minden sokkal érdekesebb (pl. konyhai eszközök) és szívesebben fedezi fel a fiókok tartalmát.


Örülök, hogy nem adtam el játékokat, annak meg különösen, hogy a játékok beszerzésénel mindig is odafigyeltem a minőségre. Igyekeztem és azóta is fontos szempont, hogy olyan játékokat vigyek haza (többnyire másodkézből szerzem be a játékokat), amik hosszú ideig tudnak szolgálni. A cél a minőség és nem a mennyiség. Ez nem jelenti, hogy kizárólagosan fa és textil játékaink vannak. Műanyag játékok is vannak mert a funkciója sokkal fontosabb számunkra.


A kisebbik fiam az első szülinapjára olyan játékokat és könyveket kapott, amik a testvéréé voltak. A joly joker a történetben, hogy mivel ezeket a játékokat a nagyobbik fiam olyan másfél - két éves kora körül nőtte ki, ezért nem igazán emlékezett rá, így neki is meglepetés volt és örömmel játszottak együtt.


Nem vagyok a szélsőségek embere, nem szeretek kijelenteni bármit is. Ez a mi családunkban nagyon jól működő rendszer jelenleg, ünnepekkor mindig egyeztetünk a gyerekek ajándékairól és nagyon hálás vagyok minden családtagnak, hogy figyelmbe veszik a kéréseinket. A kisfiam toráját is családon belül készítettük és együtt voltunk - nekem ez midnennél többet jelent. Kívánom, hogy mindenki találja meg azt ami az Ő családjunkban működő modell tud lenni.42 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page