top of page
  • barbarafoldi

Mi történik azzal ami neked már nem kell?

Updated: Jan 19, 2019A napokban vége a novembernek és a novemberi kihívásnak, miszerint nem veszek semmi újat - és ezzel egy időben kezdődik az ünnepi készülődés. Ennek kapcsán összegyűjtöttem pát ötletet, mit tudsz kezdeni a megunt vagy feleslegessé vált tárgyaiddal. Nem szeretnék se semmiképp se prédikálni, itt hisz nekem is van hova fejlődnöm, de szívesen megosztom Veletek, amiket elértem már Én is.

Amire rájöttem ebben a hónapban, hogy új dolgot amúgy is nagyon keveset veszek már, használt tárgyakat, termékeket, ruhákat annál inkább. Ezen felbuzdolva kiszelektáltam a téli ruhatáramat, a könyveimet és lassan sorkerül a kreatívkodós eszközeimre is, mert már nem állapot ez a renegteg doboz, amibe azt se tudom mi van.

Első tanács! Mindig magaddal kezd! Bármilyen csábító is a kisfiam játékait kiszelektálni, inkább megvárom míg felnő a feladathoz és saját házamtáján kezdem. Elsőkörben a téli cipőimet és ruháimat szelektáltam és meglepő módona megmaradtakkal nagyon is kényelmesen melegen fel tudok öltözni. Majd a könyveim következtek - bár nem volt szívem sokat feladni.


Ahova el tudom vinni a ruháimat

  • Első körben Édesanyámnak adom, aki elviszi majd egy ruhavásárra (Gradrób)

  • Innen mennek a maradtak adományboltba

  • A könyvek és kretívkodós eszközök pedig adományba a Mikulásgyárba.

Az ünnepek előtt mmindig nagyon sok lehetőség nyílik arra, hogy adj és segíts másoknak ezzel. Amire fontos figyelni, mindig úgy adj, ahogy te is kapni szeretnéd (kimosva, letisztítva, becsomagolva). Ezek az az apróságok törődést és kedvességet sugároznak.

6 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page