top of page
  • barbarafoldi

Kiegészítők a gyerekszobában
A portörlés sose volt a kedvencem ezért a célom a gyerekszobában is a letisztultság kersése és a praktikusság. Ehhez az irányvonalhoz és a minimalizmushoz - amit több-kevesebb sikerrel igyekszünk megvalósítani - az a skandináv stílus illik leginkább.


  1. Falimatrica

Nekem a falimatrica - mint koncepció - akkor tetszett, mikor még nem is volt gyerekem és ahogy megszületett, fel is tettem a falra - hiszen már "lehet"! :)

Azóta két dolgot tanultam. Az egyik, hogy kár volt várni, mert feltehettem volna hamarabb. A másik, hogy ha gyereked matrica mániás akkor amint feléri le fogja szedni. Szóval egyenlőre az az opcióm maradt, hogy olyan magasságba rakom ahol nem éri el! Ebben az évben töltötte be a nagyobbik fiam a 4-et és nagyon bízom benne, ha legközelebb emgpróbálom felrakni akkor ott is marad.

Ha neked nyugisabb a gyereked (vagy hidegen hagyja a falimatrica), akkor szerintem a legtökéletesebb dekorációs elem. Mert sokáig megmarad és stílusodhoz tudod igazítani.


2. Lámpa


A másik "kötelező" dekorációs elem a lámpa. A gyerekszoba nálunk elég sötét, mert hatalmas fák nyújtanak árnyékot a nyári melegben - de sajnos enneka hátulütője, hogy télen is kevéske fény érkezik a szobába. Általában ilyenkor gyertyát gyújtok - de mivel ez gyerekszobában nem ajánlatos! - így mindenféle kisebb fényforrásokat helyezek el náluk. A gyerekeknek ez fontos és ők is szeretik tapasztalataim alapján. Válasszatok olyat ami nem csak a szoba stílusához, hanem a lakójához is illik. Bátran vonjátok be a folyamatba hiszen ez az ő birodalmában lesz elhelyezve és az éke is lehet. Érdemes egyszerű desgint választani ami sokáig tud szolgálni a szoba tulajának. Nekem most épp ez a lakóautós kedvencem! És télen ez a fényfüzér is előkerül, biztos vagyok benne!


3. Fali dekoráció


Bevallom becsülettel, hogy sokáig ellenálltam a "csak" dekorként szolgáló tárgyaknak. De aztán egy csodás szivárvány bekúszott az életünkbe és nem bántam meg. A polcokat érdemes gyerekkéz magasságba rakni, hogy le-föl pakolgathassanak róla. Utána ezek a polcok velük nőhetnek! Gyűjthetik rá a kincseiket és kiállíthatják, hogy szem előtt legyenek. Hiába fontos nekem a minimalizmus,a gyerekemre nem erőltethetem rá ezt az irányzatot ha éppen a gyűjtős korszakában van.

Egy polcot engedélyezek és arra azt tehet, amit szeretne. Nekem fiaim vannak, de ha lányom lenne, ezt a polcot már rég beszereztem volna neki.

Amire pedig szemet vetettem - mert a nagyobbik belépett a rajzolós korszakba - az ez a csoda termék, ami hatalmas teret ad a kreativitás kiélésnek!


Amire érdemes odafigyelni, hogy a kiegésztők mindig a gyereket szolgálják és nem legyenek öncélúak - arra használjuk a saját szobánkat! Legyen a tárgyak életkornak, érdeklődésnek megfelelőek. Keressük a természetes anyagokat és részesítsük előnyben azon tárgyakat amiknek kevesebb a baleseti kockázata!
20 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page