top of page
  • barbarafoldi

Kevés hulladékkal járó ajándékok - HOGYAN?

Updated: Jan 17, 2019

Ahogy már írtam korábban, sikerült a családnak a magyar felét meggyőzni idén arról, hogy ne mindenki - mindenkinem ajándékozzon hanem hzzok ki egymást (igen, mint régen a gimiben) és lepjünk meg csak egy embert. Némi győzködés és magyarázkodás után mindenki belement, így most elmesélem, hogy is sikerült ez.Ez a karácsonyi időszak elég hosszúra nyúlt és nagyon változatos lett. Itthon kezdtem, amikor feldíszítettem egy kis természetes dekorral az otthonunkat ( nem volt fánk idén sem), sütöttem pár adag mézeskalácsot és elkészítettem az ajándékokat, amiket adni szerettem volna. Éles váltásban ebből az otthoni lassulós készülésből, belecsöppentünk az olasz pörgős készülődésbe. Kint meleg dő volt és csak a karácsonyi fények emlékeztettek, hogy közeleg a nagy nap. Hamar rájöttem, hogy nekem az emberek teremtik meg a hangulatot, így amint megtelt a ház kedves rokonokkal, nevetésekkel, beszélgetésekkel, úgy jött a visszatarthatatlan karácsonyi hangulat is. Anyósom főztje pedig betöltötte az egész lakást csodás illatokkal és már nem is volt kérdés miért vagyunk itt.


Azért voltunk ott, mert egy csodás nagy család részese vagyunk , még ha nekem hiányzott is a csendes(ebb) és kis(ebb) megszokott karácsonyom itthonról. Csodás egy hetünk volt kint Olaszországban és nagyon sokat jelent nekem, hogy a rokonok mennyit képesek utazni értünk, magukért, egymásért, hogy valóban együtt lehessenek családok legalább egyszer az évben. Igazán intenzív pár napunk volt, de senkivel se cserélném el.

Miután haza érkeztünk következett a második felvonás a Karácsonyból, amit az Én családommal töltöttünk  szüleimnél - ahol nem férünk el már a régi asztalnál (minden ötletet ennek a feltungolására szívesen fogadok), ahol együtt ebédeltünk és kiderült végre ki-kit húzott.


Mindenki élvezte ezt a fajta ajándékozást és az egyedüli visszajelzés az volt, hogy legközelebb magyarul csináljuk - ugynis egy angol nyelvű online oldalt használtam, mert mindenki szanszét volt a világban. Erre a megoldási javaslatom, hogy találkozzunk mind együtt már novemberben és ott megejtjük a nevek kiúzását élőben - legalább plusz egy indok van rá, hogy összegyyűljünk mind. Ettől az egytől eltekintve tökéletesen működött a dolog. Mindenki szerette, egyedül az nem ment át, hogy a kisemberünknek 1 közös ajándék lesz. (Senki nem tartotta be - Én sem, sajnos). Így legalább, szépen eltettem pár ajándékot, hogy egy alkalmas pillanatban előkapjam, így beosztom pár hónapra.

Mindenkinek ajánlom ezt a módszert sok szeretettel, ha nagy család vagy ha csak sueretnél valami újat kipróbálni.


És ahogy ígértem, néhány azok közül a csináld magad ajándékok közül, amiket készítettem idén:

  • borotválkozás utáni krém

  • testvaj

  • szájbalzsam

  • egyéni teakeverék

  • horgolt arclemosó korong

  • arclemosó tonik

Ezek közül, mind egyszerű és gyors elkészíteni és rengeteg recepetet lehet találni a neten. Jövőre mindegyiket megosztom veletek! Addig is élvezzétek az év utolsó napjait!

26 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page