top of page
  • barbarafoldi

Karácsonyi Csináld Magad dekoráció

Updated: Jan 17, 2019

A tavaly évben az én 'kis' öko nagykövetem még nagyon kicsi volt (6 hónapos) így nem tettem nagy erőfeszítéseket a dekorációtlletően, inkább a túlélésre játszottam :) Csak pár gyertyám volt és finom illóolajok.

Az idei évben - mert már ugye "nagy kisfiú" elhatároztam, hogy mindent beleadok. Szeretném megmutatni neki az igazi karácsonyi hangultot.Így neki álltam és ezeket készítettem:

  • Adventi naptár - A zsákokat újrahasznosított anyagból varrtam (régi lepedő), és minden napra jut egy mese (1 nap olasz, 1 nap magyar) és egy-egy darab LEGO amiből a végén egy szett áll össze.

  • Karácsonyi dekoráció - főleg természetes anyagokat használtam. Száríott narancs karikák, eukalipusz ágak

  • Mázeskalács tészta begyúrva, már a hűtőben várja sorsa beteljesülésétés egy kis

  • DIY karácsonyfa dísz, ami 100% vegán, újrahasznosított és komposztálható. A képen is ezt látjátok és ígértem, hoyg adok leírást hozzá.

A díszt elkészíteni igazán egyszerű, és akár gyerekkel akár egyedül jó mulatság nem vesz sok időt igénybe. Azt mondanom se kell, hogy azért is szuper mert újrahasználunk meglévő anyagokat amiket kidbonánk és abszolút hulladékmentes!

Amikre szükséged lesz:

BotmixerKiszúróformaTál (amiben összekevered őket)Régi újságpapírVízSzalagVirágmagok

Hogyan állj neki?

Kis darabokra téped az újságpapírt és pici vízzel felöntöd. Éppenhogy víizes legyen a papír (ne álljon benne), aztán összeturmixolod. A formába beteszel 2 mm vastag réteg papírt (amiből a vizet alaposan kinyomtad) arra jön pár szem mag (4-5) és újabb vékony réteg vizes papírral kell bevonnod. Innentől annyi a teendpd, hogy lyukat teszel rá és amint kivetted a formából hagyod száradni. Radiátoron 1 éjszaka alatt készen is lesz reggelre.

Eztuán annyi dolgot, hogy felfűzd a szalagot és kiakaszd aztán ünnepek után már ültetheted is és várhatod a tavaszt!

11 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page