top of page
  • barbarafoldi

Könnyen használható utazási tippek – fenntartható utazóknak


Ahogy ígértem, hoztam nektek pár tippet, amit Én is használok akár hosszabb vagy rövidebb útra kelek.

Februárban mindössze 10 napot voltam otthon és márciusban se leszek sokkal többet otthon. Ha olyan életmódot akarunk élni, hogy alacsony környezeti hatást fejtünk ki, akkor nagyon sok mindenben kell rugalmasnak lennünk. Általában nekem a türelemmel szoktak problémáim lenni, egész pontosan saját magammal szemben vagyok elég türelmetlen. A rugalmasságot azonban, mindig és mindenkivel tudom gyakorolni általában.

Mikor utazunk vagy utazok nem várhatom el mindenkitől, hogy készen álljon a mindenféle érdekes kéréseimre és nyitott legyen az alternatív ötleteimre. Amit tudok megteszem és felkészülök előre, de váratlan helyzetek mindig fognak adódni.

Amivel, Te tudsz felkészülni az utazásra:

· újratölthető palack

· újratölthető kávéspohár

· textil zsebkendő

· textil zsák (ha útközben megéheznél)

· ételtároló (ez nem feltétlen szükséges, de én mindig szoktam vinni úgyis meleg ételt ebben a kisfiamnak)

· használj tömegközlekedést

Ha ezeket a lépéseket megteszed, akkor már sok hulladéktól óvtad meg a Földet és sok egyszer használatos műanyagot sikerült elkerülnöd.

Athénban egy kis Airbnb lakást béreltünk és napközben ebédkor kint ettünk de a vacsorát mindig magunknak oldottuk meg. Volt a közelünkben egy bolt, ahol majdnem mindig sikerült beszerezni műanyag mentesen amit kellett. Az olíva bogyót és a tzatzikit viszont sehogy se akarták az edényembe adni, (nem beszéltünk egy nyelvet, úgy hogy sose fog kiderülni mi volt a probléma). Ettől azonban nem mondtam le ezekről, hanem mikor elfogyott figyeltem, hogy a szelektív gyűjtőbe dobjam ki.

Mindig hangsúlyozom, hogy a hulladékmentes életmód arról kell(ene) szóljon, hogy milyen örömteli és könnyebb ez az életforma, tele boldogsággal és büszke pillanatokkal, ellenben sokszor hallom innen onnan, hogy sokaknak bűntudata van vagy lelkiismeret furdalása, mert nem sikerült valami úgy ahogy eltervezte. A hírem az, hogy a tervek arra valók, hogy megváltoztassuk őket! Ez a hozzáállás nekem se jött egyszerűen de mint sok minden más ez is gyakorlás kérdése. Nálam is vannak pillanatok, mikor ott állok a műanyagba csomagolt leárazott étel mellett, hogy akkor most meg vegyem vagy ne? Mind emberek vagyunk, hibázunk és a hibáinkból tanulunk.

Hagyd magad, hogy megéld ezt az életmódot a mag teljességében, legyél büszke arra, miket már elértél és azokra akiket inspiráltál erre az életmódra. Mi mind együtt fejlődünk!

23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page