top of page
  • barbarafoldi

Készülj fel!

Updated: Jan 19, 2019A valójában nem titkolt célja a #csakkezdjbele júniusnak az volt, hogy kicsit előkészítem a terepet a következő havi témának, ami a #műanyagmentesjúlius. Természetesen nem arról van szó, hogy egy hónap alatt eltüntetjük a műanyagot a világról (bár szuper lenne ha meglehetne tenni), hanem arról, hogy kerüljük az egyszer használatos műanyagok használatát és ha lehetséges, akkor a mindennapi műanyag eszközeinket szépen lassan kiváltjuk egy kevésbé szennyező és fenntarthatóbb alternatívára.

Összeállítottam Nektek egy kis listát, öt egyszerű módszerrel amivel készülhettek júliusra és elkerülhetitek az egyszer használatos műanyagokat!

TIP #1

Használj vászontáskát! – Mindig legyen nálad 1-2, könnyű őket kicsire összehajtani és nem is nehezek. Hagyhatod üresen vagy alkothatsz rá saját rajzot, ez csak a kreativitásodon múlik!

TIP #2

Használj palackot! – Tudom, ez már egy kis befektetést kíván. Viszont nem kell rögtön a legújabb fajta kulacsokra gondolni, hacsak barátkozol ezzel az életmóddal bőven megteszi egy hónapra egy üres nagyobb paradicsom szószos üveg (én is ezzel kezdtem. csak figyelj hogy mekkora az üveg szája) !

TIP #3

Használj saját bögrét! – Azaz kerül az eldobható kávés poharakat! Akár a saját bögrédet is vieheted (hidd el nagy sikert fogsz aratni). Illetve az sem elvetendő gondolat, hogy a kávét megiszod helyben. Adj egy kis időt magadnak, lassulj le! Azon az 5 percen semmi nem múlik, a világ sem fog összedőlni és Te is megérdemelsz egy nyugodt pillanatot magaddal!

TIP#4

Csökkentesd az étel hulladékot! – Tudtad, hogy a globálisan termelt étel 1/3-a a kukában végzi? Nos, amit Te tudsz ez ellen tenni, hogy Te nem hagyod, hogy ez történjen! Győződj meg róla, hogy a hűtőd valóban üres mikor elmész vásárolni és ha van valami amit még se tudsz megenni mér ajánld fel valakinek akinek szüksége lehet rá.

TIP#5

MONDJ NEM-et!  - Először csak egyszerű olyan dolgokra amikre tényleg nincs szükséged (mint például a zacskó, mert van nálad vászontáska) vagy például a szívószálra! Tudom, nem egyszerű (gyorsnak kell lenni és észben kell tartani) de minden kis siker közelebb visz a győzelemhez!

Remélem segítettem kicsit ezekkel az ötletekkel, júliusra gyűjtök még és hamarosan jelentkezem!

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page