top of page
  • barbarafoldi

#interju 2

Updated: Jan 19, 2019
Mutatkozz be kerlek

Nemes Iringó vagyok, a The Sorting Bags alapítója és egy 2 éves kislány anyukája. Textil termékeket ajánlok a hulladékcsökkentés és az egyszerűbb élet jegyében.

Hogyan kezdetl el a fenntarthatósággal foglalkozni?

Nem tudom pontosan, de nagyon régóta. A szíriai háborút követő menekültválság és a kislányom születése inspirált arra, hogy még többet tegyek e téren, és pl. a vízről másként gondolkodjak.

Hogyan kezdtél el táskákat csinálni?

Egyszer, 2016 tavaszán álltam az egyik nagy közértben a kasszánál, és végig néztem a futószalagon, megszámoltam, hogy hány nylonzacskót használok egy ilyen vásárlásnál. Nagyon elképedtem, mert eközben rengeteg mindenben környezettudatos vagyok, és amiben csak tudtunk már akkor környezetbarát dolgokat használtunk, mint a mosható pelenka. Ekkor kezdtem el kattogni azon, hogy mivel lehetne helyettesíteni a nylonzacskókat. Varrtam pár zsákot több méretben, aztán egy barátnőmmel elmentünk a piacra és kipróbáltuk, milyen így vásárolni. Nagyon jól fogadták, és dicsérték, hogy milyen szép, mert persze már akkor is volt rajtuk minta.

Mi inspirál?

Egyszerűen minden! Volt egy időszak, amikor a régi bérházak belső cementpadlóit böngésztem, mert megláttam egy helyen és teljesen beleszerettem. Végül nem lett még belőle minta, de azóta is gyűjtögetem. Voltam a textilmúzeumban egy tárlatvezetésen és onnan is rengeteg ihletet merítettem. Aztán ott vannak még a mesekönyvek! És ha az ember nyitott szemmel jár, akkor minden minta. A múltkor még egy pécsi ház homlokzatáról is ötletet kaptam.

Mit szeretnel kinalni a vasarloidnak?

Olyan megoldásokat akarok kínálni, amivel mások is úgy érzik, hogy na, így könnyű belevágni a hulladékcsökkentésbe.

Akkor vagyok elgédett, amikor

Visszatérő vásárolóim, workshop résztvevőim vannak, és látom, hogy hatással vagyok a közvetlen környezetemre.

Mikor kezdtél el ezzel foglalkozni?

2016 nyara, ha a vállalkozásra gondolsz.

Mi a tanácsod annak, aki szeretne elkezdeni tudatosabban élni?

Apró lépésekkel induljon

Mit találsz nehéznek a tudatos életmódban?

Meglévő szokásokon nagyon nehéz változtatni. Pl. ha egy család hetente minden vásárlásnál megvesz x doboz túrórudit, csomagolt édességeket és hasonlókat, nagyon nehéz erről leszokni, sokszor kérdezem a facebook követőket, hogy mit találnak a legnehezebbnek, és mindig a csomagolásmentes vásárlást írják legtöbben.

A jövő akkor fényesebb, ha...

 látom, hogy az emberek rájönnek, hogy igenis hatalmukban áll változtatni, és nem cask a kifogásokat keresik.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page