top of page
  • barbarafoldi

Interjú Krisbam

Updated: Jan 19, 2019Hoztam nektek egy nagyon kedves kis beszélgetést a Krisbam tervezőjével.  Amikor megtaláltam őket - teljesen véletlenül - facebookon, már tudtam, hogy mindenképp meg szeretném mutatni nektek is. Ők egy igazi családi vállalkozás, ahol támogatják egymást és csak úgy árad a kreativitás. A termék eladja önmagát, csodásan néz ki és szinte érezni a törődést, amit az alkotó tett bele. Olvassátok szeretettel ezt a bejegyzést erről a DIY családi vállalkozásról és tartástok észben őket, ha egy hintára lenne szükségetek.


Mutatkozz be kérlek, mesélj magadról / vállalkozásodról!

Cselédes Erzsébet vagyok, egy 9, egy 5 és egy 1,5 éves fiúgyermek anyukája. 2018 őszén indítottam útjára babaszobai dekorációkkal foglalkozó KRISBAM nevű vállalkozásomat.


Mikor kezdtél el „alkotni”? Mikortól érezted, hogy másoknak is adnál?

2015 közepén kezdtem el először alkotni, akkor még újszülött fotósoknak készítettem kisruhákat és kellékeket. Harmadik gyermekünk születésével ez háttérbe szorult. A babaszobai dekorációk készítésének ötlete mindig is foglalkoztatott. Idén ősszel mertem belevágni a megvalósításába. Kellő tapasztalat gyűjtése után elsősorban hintákat kezdtem el készíteni.


Mit jelent számodra, hogy te készíted el a terméket?

Szeretem a folyamatot, ahogyan a darabokból összeáll egy termék. Szeretek anyagokat válogatni, minden ezzel kezdődik. Ránézek egy anyagra és látom magam előtt a végeredményt. Jó érzéssel tölt el, hogy másoknak is tetszik, amit alkotok.


Honnan jött az ötlet?

Az ötlet, hogy babaszobai dekorációkat szeretnék készíteni, már régóta a fejemben volt. Mindhárom gyerkőcünk szeret hintázni, volt is itthon egy „szép” kék műanyag hintánk. Innen jött az ötlet, hogy textilből és fából mennyivel természetesebb és kényelmesebb lenne. Elkezdtem keresgélni, hogy milyen anyagból és hogyan tudnám megvalósítani. Párom segített a faanyagot beszerezni hozzá. Így készültek az első hinták.


Mi inspirál?

Inspirálnak a színek az anyagok a gyerekeim. Különböző magyar és külföldi készítők oldalai és termékei is hatással vannak rám és ez által a termékeimre is.


Mik a céljaid / terveid?

A célom, hogy minél többen megismerjék termékeimet, ami egyelőre „csak” a hinta, de már most ezernyi ötlet kavarog a fejemben. Jelenleg is dolgozom egy új fazonú hintán, ami már a nagyobb korosztálynak kedvez. Terveim között szerepel még, hogy a jövőben minél természetesebb anyagokból alkossam a termékeimet.


Szoktál kézzel készített terméket vásárolni? Ha igen, milyen szempontok alapján döntesz?

Rajongok a kézzel készített termékekért. Több táskám és ékszerem van magyar készítőktől. Fontos az anyag, a praktikusság és a kényelem is a választásnál. Mondjuk és már ránézésre el tudok csábulni.


Mikor vagy elégedett?

Akkor lennék elégedett, ha egy nap jóval több órából állna, így mindenre lehetne elegendő minőségi és mennyiségi időt fordítani.


Mit üzensz az alkotnivágyóknak?

Bár még én is csak az Út elején járok, de úgy gondolom, hogy ha hisznek magukban sikerülni fog elérni, amit szeretnének.


Hogyan tudod beosztani az időd a vállalkozásod és a családod között?

Nehezen, de szerencsére a párom sokat segít. Legyen szó a gyerekekről vagy a vállalkozásról. Ő fotózza a termékeket, szerkeszt, posztot ír, válaszol a felmerülő kérdésekre. Mindenben osztozunk így a feladatokban is.

40 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page