top of page
  • barbarafoldi

interjú a flow baby store megálmodójával

Updated: Jan 19, 2019Mutatkozz be kérlek, és a márkádat is mutasd be!

Sziasztok Karolina vagyok és pár évvel ezelőtt, egy országos rádió hírszerkesztőjeként meg sem fordult a fejemben, hogy egyszer online bababoltom lesz. Aztán 2017-ben megszületett a lányom, 2018-ban pedig a vállalkozás. A FlowBaby családi szívügy, egy olyan webshop, amelyben minden márkát személyesen, jól ismerünk, a termékeiket – cumik, fürdőjátékok, dekoráció – kipróbáltuk, megszerettük, Magyarországon viszont kevésbé, vagy épp egyáltalán nem ismertek. Ezek a cégek, amelyekkel együtt dolgozunk, mind a fenntartható előállításra törekednek, a természetes alapanyagok használatát részesítik előnyben, vagy a kínálatuk jelentős részét a kézzel készült termékek teszik ki.

Mit jelent számodra a természetesség?

Otthonosságot.

Hogyan jelenik meg a mindennapjaidban a természetesség?

Igyekszem a családunkat kevesebb műanyag és több natúr, vagy újrahasznosított termék között működtetni. Vannak örökölt, régi bútoraink, amiket felújítottunk, szeretjük a hajópadlót, a fakerítést, a lenvászon lakástextileket, és idén végre lett egy kis konyhakertünk, ahol büszkén neveljük a cukkinit, petrezselymet, salátát, de van dézsában paradicsom, paprika és egy cserép bazsalikom is. Persze van még hová fejlődni környezettudatosság terén, de az a fontos, hogy közben jól érezzük magunkat.

Miért fontos neked?

Kellemetlen érzés az ellenkezője: amikor frusztrál, hogy megint van egy műanyag zacskónk, tele műanyag zacskóval…

Hogyan kezdtél el ezzel foglalkozni?

Mielőtt Flóra megszületett, a férjemmel tudatosan készítettük össze azokat a holmikat, amelyek most a FlowBaby shop bázistermékei. Cumiból nem tetszett a színes műanyag-szilikon, elkezdtünk valami letisztultabb verziót keresni, így találtunk rá a dán Hevea-ra, innen indult minden. A lányunk cumisüvege üveg volt, és nem műanyag, a takarói, a ruhái mind minőségi pamutból készültek. Élveztem a kutatómunkát, hogy megtaláljam azt, ami tetszik, és elfogadható költséggel kézbesítik is Magyarországra. Így kerültünk kapcsolatba dán, finn, holland, brit, francia cégekkel, akik mind jelenlegi és leendő partnereink.

Anyaként és vállalkozóként, milyen értéket szeretnél teremteni?

Szeretném, ha a lányom nyitott lenne a világra, ha nem sajnálna időt és energiát áldozni más kultúrák, szokások megismerésére, előítéletek nélkül. A vásárlóimnak is szeretnék sokszínű kínálatot biztosítani, megismertetni őket különféle nemzetek kedvenc natúr babatermékeivel. A lényeg szerintem az, hogy legyen lehetőségünk válogatni és végül kiválasztani azt, ami nekünk a legjobb.

Milyen gyakran van lehetőséged természetközelben lenni?

Erdő szélén, tó mellett lakunk, Budapesttől néhány kilométerre, így szerencsére minden nap.

Mik a terveid a jövőben?

Folytatom a környezetbarát gyerekmárkák és játékmanufaktúrák felkutatását, hogy elhozhassuk a termékeiket Magyarországra. Ez a munka örömmel tölt el.

Boldog vagyok, ha….

…ma türelmesebb vagyok, mint tegnap voltam.

3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page