top of page
  • barbarafoldi

FOGPOR vagy FOGKRÉM
A szájápolás fenntarthatóság szempontjából igencsak kényes téma. A fogaink egészsége elsődleges. Ha valaki szeretné, mint ezt tudatosan alakítani és fenntartható rutinokat kialakítani, akkor bizony rendesen utána kell járjon a témának.


Sajnos egyenlpre kevés és sokszor ellentmondásos információkat lehet szerezni az internetről, ezért elsősorban azt javaslom, hogy minden esetben fogorvossal konzultálj és kérd ki a véleményét.


Én, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy apósom fogorvos így mindenről ki tudom faggatni.

A fogkefénél a legfotnosabb, hogy a sörték puhák legyenek! Semmi más nem számít, mert nem a fogkefe kialakításától lesznek tiszták a fogaid hanem a helyes fogmosástól! Ezért ezekből ma már könnyen választhatsz fenntartható terméket. Például azt, ami újrahasznosított műanyagból készült. Nekem ez az egyik kedvencem! Itt írok róla bővebben miért is jobb és felelősebb választás.


A fogkrém, már egy fokkal összetettebb. Van választék bőven, de sokszor mind műanyagba csomagolva. Aki utánajár, az talál újrahasznosított műanyagból készült tubust (keresd ezeket a termékeket, elkerülve az extra papírcsomagolást). Ezek használat után (kimosva) újrahasznosíthatóak, azaz dobd őket a szelektívbe!


Ha szeretnél valami újat kipróbálni, kaphatóak fogtabletták. Nekem, főleg utazáshoz ez az egyik kedvencem, mert nagyon praktikus! Eleinte kicsit furcsa, mert nem minden esetben habzik, de tiszták lesznek a fogak utána.


Aki pedig valóban szeretne a lehető legtudatosabb lenni, az el is késztíheti magának a saját fogporát. Nagyon gyors és egyszerű megcsinálni, gyerekeket is bel lehet vonni.

Ráadásul olyanra ízesíted, amit szeretsz! Fontos, hogy csak tiszta, 100% természetes illóolajat használj hozzá!


A receptet itt találod!


Jó fogmosást mindenkinek!


136 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page