top of page
  • barbarafoldi

Babavárás zölden - kórházi csomag
Babavárás zölden és fenntartható módon

Nem titok, hogy lassan megérkezik ketteske a családunkba és bővülni fogunk - ami amúgy is új feladatokat fog adni - logisztika, rendszerezés terén - de újabb kihívás elé állít, mint Anya - aki tudatosan szeretné nevelni a gyerekeit és példát mutatni - nem csak nekik hanem másoknak is azzal, ahogy élünk.Az első kihívásról - már írtam (kismamaként fenntarthatóan öltözni) - a másodikba, meg akkor ütköztem, mikor a 36.hét fele elkezdtem összepakolni a kórházi csomagomat. Igen, kórházba fogok szülni (nem tudom mennyire hulladékmentesebb lenne mindez otthon szülés esetében). Tehát a kórházban (itt Magyarországon) nem sok minden van - és ha csak nem saját felelősségre jövök haza hamarabb (24 óra után) - 3 napot tuti bent kell lenni. Ehhez kell egy kisebb túlélő készletet összerakni. Főleg, hogy kiderült látogatási tilalom a kórház területén az influenzajárvány miatt.

Minden kórháznak van listája, miket kell vinni de nagyjából mindenhol ugyanazokat írják. A ruhák alapvetők nekem és a bébinek, melyek elegendőek lesznek 3 napra. Tisztálkodó szerek - amikből magamnak természetesen a sajátjaimat viszem - amiket otthon is használok (szappan, szilárd sampon vagy sampon szappan - bár ha jól emlékszem se időm, se kedvem se energiám nem volt hajat mosni a legutóbbi szülés esetén).

A babámnak kell vinni a ruhán kívül textilpelenkákat, valamint takaró, kis sapka nem árt ha van. Pelenka - mivel a kórházban nem díjazzák a mosható pelenkát.

Amiben zöldíteni tudok és fogok ez alaklommal

- Pelenka (ugyan moshatót nem viszek - de fenntartható módon elő állítottot igen)

- Redy Bugyi, amit a második naptól tervezek használni!

- natracare szülésutáni betét - mely ugyan eldobható (és Németországban gyártják) de nem tartalmaz műanyagot, klór és adalékanyagmentes.

- Nassolni valók: A kedves látogatók múltkor nagyon sok csomagolt aszalt gyümölcsöt, magvakat hoztak amik ugyan jól estek - de szuper érzés, hogy ezeket most előre én megvettem így csak berakom a táskámba és mindig lesz mit falatoztam ha kórházi koszt nem lenne elég.

- Pohár és tányér otthonról. Ezek otthon maradtak legutóbb az izgalmak miatt - de most felkészültem mindent betettem! A boomerangshare közösségi kávéspoharamat, mely tökéletes teára és másra is. Valamint egy edényt, amit tudok cserébe adni ha mégis bejut hozzám valaki házi koszttal.

- Mosható melltartó betét - Ez nem feltétlen fog kelleni az elején, de ami otthon volt az bepakoltam és viszem! Ezek a legtöbb öko áruházban beszerezhetőek.

- Marhaepe szappan a zerohero webshopból, mert ugyan nem tervezek mosni a kórházban - de ha valami durva folt lenne akkor azt elő tudom kezelni ott helyben és egyből mehet a mosógépbe ha hazaér!

- SOK (min. 4-5) kisebb törölköző, mely nem csak tisztálkodásra tudok majd használni, hanem ha valamit le kell törölni!

- Nedves törlőkendő (Bambo Nature), mely szintén nem egy hulladékmentes megoldás - de a kórházban ez elengedhetetlen és a "kisebbik rossz" megoldás.59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page