top of page
  • barbarafoldi

Apacuka műhelymunka

Updated: Jan 19, 2019Nos, sehogyse kapcsolódok az ehavi témához, ugyanis ezt a műhelymunkát nem lehet "csak úgy" megcsinálni, ugyanis Én is januárban jelentkeztem még. Viszont, mindenképp el szeretném nektek mesélni az élményemet.


Az Apacuka KerámiaApacuka Kerámia egy kis cég, akik Budapest külvárosában találhatóak. Egy házaspár (Neuvirth Judit és Födő Gábor) ötletéből született vállalkozás akik az otthonukban kialakítottak egy műhelyt és a közönség számára is megnyitották. Így akár (ha beférsz a workshopra) elkészítheted saját tányér kollekciódat. Nekünk Édesanyámmal május végére sikerült bejutnunk egy ilyen varázslatos műhelymunkára. Egy ajándéknak szántam, mert mind a ketten sokat kreatívkodunk de ez a terület számunkra is új volt.

A hely, ahol a workshop volt egyszerű volt és nagyon praktikus. Gyorsan betöltöttük a teret. Összesen nyolcan voltunk résztvevők.

Lehetőségünk volt különféle technikákat kipróbálni, és bár már volt alkalmam dolgozni agyaggal, de ez egy új módja volt nekem is.

Első lépésként ki kellett nyújtanunk egy jókora agyag tömböt, ami jó kis kihívás volt. Ezután választhattunk formát. A színt is mi dönthettük el és nagyon tetszik és sehol máshol nem láttam (vagy nem tudtam, hogy így történik). Vannak alapszínek (sárga, kék, fekete,stb.) amit ha kiválasztasz olyan lesz a formád, de van egy olyan opció amit úgy hívnak hogy visszascsiszolás. Ilyenkor mázolás előtt visszasziszolnak egy kicsit így csak a minta bemélyedéseiben lesz szín. Csodás mélységet ad a tárgynak.

A következő lépés a minta kiválasztása. Mint ahogy látszik az egyik képen, sok féle rési festő henger gyűlt össze az évek alatt. Ezeket napjainkban - a tapéták korában - már nem használják, így sokfele bolhapiacon lehet őket beszerezni. Nekem is van pár darab - de én textil nyomásra használom.

Alig várom, hogy elékszíüljenek a tányérjaink, ami 5 hét lesz. Így csak június végén fogom tudni őket megmutatni.

Kövessétek az Instagram oldalam - ott biztos rakok fel képet a kész csodákról. Szuper volt a workshop és nkülön örülök neked, hogy Édesanyámmal oszthattam meg ezt az élményt!

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page