top of page
  • barbarafoldi

A mindig megújuló

Sellei Lilla neve, márkája nem ismeretlen hazai divattal foglalkozók körében. A másik széles kör, aki szinte áhítattal ejti ki a nevét, az Anyukák. Én is így akadtam rá - mert szinte varázslatos, praktikus, mindent elnyelő és mégis vagány szabású és mintájú hátizsákokat (is) tervez - azaz minden Anyuka álmát!

Lilla, azonban nem csak táskákat tervez, hanem #nemtáska-kat is! Mellény, övtáska, kaftán is szerepel az egyre bővülő repetoárjában.

Minden egyes táska hazai készítésű, az alapanyagok minőségiek és időtállóak (javítási garanciát vállal), valamint a minták is házon belül készülnek. A fotókat is Lilla készíti - így felmerült bennem a kérdés vajon neki is 24 órából áll-e a napja.

Olvassátok el, egy folyamatosan fejlődő kisvállalkozás életét!
1. Kérlek mutatkozz be röviden, mutasd be a vállalkozásodat!

Mindig is rajongtam a divatért, mikor kislány voltam folyton divatrajzokat készítettem, és divattervező akartam lenni. Aztán, ahogy nőttem úgy szorítottam háttérbe ezt az irracionális álmot, persze közben mindig kiéltem a kreativitásomat. Éppen felsős voltam, amikor megkaptam életem első varrógépét, hogy nem anyukámét tegyem folyton tönkre. Imádtam a táskákat, persze vásárolni a zsebpénzemből nem tudtam volna annyit, amennyit akartam, ezért elkezdtem táskákat varrni magamnak. A gardróbon gyorsan tele, ezért hetedikben már az osztálytársnőimnek, a barátnőimnek készítettem táskákat.2. Mióta foglalkozol táska készítéssel?


Könnyűipari mérnökként végeztem, a fősuli alatt, 2007-ben indult el, az egyedi táskákat bemutató saját weboldalam és blogom a lilla.sellei.hu. Ezután egy újságírói kanyar következett, 2008-tól egy online női magazinnál dolgoztam, a divat rovatot vittem. 2012-től, a fiam születésétől szabadúszó újságíró lettem. Ez alatt a négy év alatt egyedi megrendelésekre készültek táskák, de ez igazából csak olyan volt, mint egy hobbi. Új lendületet a második gyermekem születése után, 2016-ben vett a márka, amikor a Pocket Trailer kismotor és futóbringa hordozó után elindult a táskák önálló webshopja is.


3. Hogyan kezdtél bele a vállalkozásba?


Ma már a márka a praktikusságáról és stílusosságáról ismert, szezononként jelentkezünk új, tematikus kollekciókkal, de szezonok között, folyamatosan készülnek újabb, egyedi mintás darabok. A kínálatot az oversize mami övtáska, a variálható táska és hátizsákok határozzák meg, de ezek mellett már rengeteg mindent kínálunk ugyanolyan stílusban és minőségben a vásárlóinknak: például az övtáskára szerelhető kulacstartó, mobiltok, vagy a koktéltáska, a kettő az egyben ZIPack, télen nagy sikere volt a hosszított fazonú softshell mellényeinknek, idén tavasszal pedig az ingruháknak.

4. Mit jelent számodra a fenntarthatóság?


Táskáink itthon készülnek, egy hazai varrónő keze munkája (erről bővebben olvashattok a Fashion Revolution kapcsán írt posztomban: https://www.instagram.com/p/B_Ri-N3F_nv/), az egyedi mintákat a férjem tervezi és egy hazai cég nyomja meg nekünk a softshell alapanyagot, a strapabíró műanyag csatok is itthon, egy hazai gyártónál készülnek. Bár a csatok műanyagok és a softshell alapanyaga is 100% mikropolieszter, de mi arra törekedünk, hogy egy táskának minél hosszabb legyen az életútja, minél tovább bírja a strapát, a mindennapos használatot - nekünk ezt ezekből az alapanyagokból sikerül megvalósítani. Emellett pedig évekkel korábban vásárolt táskákat is díjtalanul javítunk az előbb említett céllal. Érkezett már vissza hozzánk kutya rágta vagy éppen csomagtartóba odacsapott és így eltört csat, de olyan táska is, aminek az összes pántját megette a kiskedvenc… Ezeket mind díjtalanul orvosoltuk.


5. Hogyan viszed/építed a vállalkozásod a családod mellett?


A férjem rengeteget segít, terevzi a szóróanyagokat és a mintákat, szállítmányoz mindenfélét mindenhova (gyártó-műhely-varroda-Foxpost-vásárok), de nemcsak segít, hanem mi együtt visszük a háztartást és a gyerekek körüli teendőket. Nem mondom, hogy nincsenek mélypontok, amikor úgy érzem, képtelenség ennyi mindent egyszerre csinálni. De a vásárlói visszajelzések, vagy az, amikor látom a fiam arcán milyen büszke, mikor Budapesten sétálva előttünk megy valaki az én hátizsákommal, az segít.


6. Mi a legnagyobb kihívás vállalkozó anyként?


Hogy ne őrüljek meg - és ez a kihívás nem csak a vállalkozó anyák kiváltsága, ez minden anya kihívása.


7. Mi inspirál?


Könnyebb lenne megmondani, mi nem. :D Az olyan hagyományos inspiráció források mellett, mint a Pinterest vagy az Instagram, minden inspirál, a természet, a gyerekeim, a legváratlanabb és legkülönbözőbb dolgok összekapcsolásából jönnek a legjobb ötleteim. Általában éjjel, az agyam kreatív része akkor sem tud leállni.


8. Mik a terveid a jövőre nézve?


Rengeteg tervem van. Most készült például a legújabb #nemtaskak termékünk, és már fejben a 2020/2021-es kollekciót is összeraktam. Ezenkívül most lett kész az új, bogaras mintánk, amiért remélem annyira fognak rajongani, mint én.
109 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page