top of page
  • barbarafoldi

Ünnepi Készülődés - Tudatosan és Fenntarthatóan
Minden évben eljön november, a feldíszített bevásárló központok - ahova szerencsére már nem gyakran megyek, a boltokban a karácsonyi slágerek felzendülnek, a bódék kiköltöznek az utcára és mintha minden és mindenki hangosan kiabálna rám: VÁSÁROLJ! Én pedig nem akarok! Csak azért se! A Karácsony nekem az adventi készülődéssel indul, mikor meggyújtom az első gyertyát. Tudom, ebben az évben sok minden más - máshogy alakul - de nem is bánom igazán. Bízom benne, hogy emberekben is elindul valami változás nem csak a környezetükben ebben az évben.


Összeszedtem nektek 4+1 pontban, hogyan is tudtok tudatosan készülni az ünnepekre.

  1. VizuaIizáció

Azaz képzeld el, mit szeretnél. Hidd el ereje van! Hunyd be a szemed és képzeld el, milyen lenne a számodra feltöltő, békés ünnep. Ki van ott? Mi vesz körül? Milyen illatok vannak? Milyen ízek? Színek? Hogy látod saját magad.

Ha mindezt meg is tudod pontosan fogalmazni

  1. Tervezz előre!

Ha teheted, szánj időt a tervezésre - nem arról van szó, hogy már júliusban a Karácsonyi fogásokon kell gondolkoni, de sok időt, pénzt és megfizetehetetlen nyugalmat spórolhatsz magadnak ha szánsz időt a tervezésre. Ha jól esik írd le, rajzold le, vagy ha elég akkor csak gondolod végig mi mindent szeretnél megvalósítani karácsony előtt.


2. Lassulj le!


Igen, könnyű mondani - megvalósítani annál nehezbb. Keress tevékenységeket, amik töltenek. Kétkezi feladatok (sütés, alkotás), készíts ajtódíszt vagy készítsd fel a télre a növényeidet. Nem kell nagy dologba kezdeni ha nem szeretnél - de minden olyan tevékenység amit kézzel végzel és kreatív új energiákat ad és mosolyt csal az arcodra!


3. Figyelj befele!


Ha már barátságot kötöttél a meditációval, akkor egy lépéssel előrébb vagy - de ne izgulj, mert ha nem akkor se maradtál le semmiről. Ősszel minden arról szól, hogy elcsendesedünk - nem csak a természet körölöttünk hanem Mi is. Ilyenkor lelassul a szervezet, több pihenést igényel. Ha a meditáció nem a te asztalod, akkor csak csinálj egy finom gyógynövény teát és lassan minden megszakítás nélkül kortyold el. Adj magadnak időt lecsendesdni és sok mindenre fény derülhet!


+1. Ne vegyél semmi újat!


Ez egy ausztrál kezdeményezés, amely évek óta arra buzdítja az embereket, hogy Karácsony közeledtével (plusz, BlackFriday!) ne vegyenek új dolgokat! Próbáld ki, hogy 1 hónapig e vegyél semmi újat - ha valamire nagyon szükséged van keress használt alternatívát vagy próbáld megjavítani. El se hiszed, milyen felszabadító - hogy meg tudsz oldani mindent anélkül, hogy egy újabb tárgyat kelljen beszerezned.Hamarosan hozok nektek még 2 meglepetést!

Az egyik egy fenntartható adventi naptár, amsik pedig egy tudtosságon alapuló fenntarthatósági ajándékozási piramis!

Figyeljétek a blogot és az Instagram oldalt!51 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page